Tuesday, June 14, 2011

Luxusní světle šedá kabelka Burberry



Burberry je v současné době jednou z nejvýznamějších značek na poli luxusní módy a platí to samozřejmě i o kabelkách. U nás se tato značka zatím příliš neprosadila, ale jak bud naše obyvatelstvo postupně bohatnout, určitě se také dočkáme většího zastoupení značky Burberry i u nás.
Značka Burberry pochází už z devatenáctého století a byla založena tehdy ještě pouze 21 let starým Thomasem Burberrym. Značka Burberry původně vůbec nevyráběla luxusní kabelky, ale soustředila na to, čemu se dnes říká "outdoor" oblečení. Tehdy samozřejmě vypadalo opravdu zcela jinak, žádný gore-tex a nic podobného. Také si můžete být jistí, že tehdejší outdoorové oblečení bylo na zcela jiné úrovni než dnes co se týče módní stránky věci. Dnešní outdoorové oblečení je jedním slovem odporné a lidé, kteří takové oblečení nosí na ulicích měst nebo dokonce večer do barů a dalších podniků by měli být veřejně lynčování. No vraťmě se raději k tématu :)

V roce 1870 už byla značka Burberry poměrně dobře stabilizovaná, pracovala s vodou odolnými materiály, které však dokázaly "dýchat", takže se v tomto oblečení cítil člověk na tehdejší poměry výborně. V roce 1891 otevřela značka obchod v Londýně, který stále existuje. Na začátku století Burberry oblékala takové osobnosti jako Roald Amundsen, první člověk, který se dostal na jižní pól.

V průběhu první světové války vyvinula tato oděvní firma velmi slavný nepromokavý kabát pro vojenské účely. Tento kabát však měl velké úspěchy i po válce mezi civilním obyvatelstvem. Nejslavnější čtvercový vzor Burberry, který je velmi slavný dodnes a je to největší ikona této značky byl poprvé použit ve dvacátých letech a byl využit jako podšívka v kabátech Burberry. Tento vzor můžeme i dnes vidět na luxusních kabelkách této značky.



Pro značku byly velmi důležité 70. roky, každý kdo se zajímá o populární kulturu, jistě ví, proč. V této době si značku Burberry oblíbili fotbaloví chuligáni a prakticky od té doby trvá její obliba mezi těmito kruhy, která se postupně z Británie rozšířila i po kontinentální Evropě. Je to velmi známá a často citovaná ukázka jevu, kdy si luxsní značku určenou pro ty nejvyšší vrstvy, oblíbí pracující třída. Proto můžeme i velmi drahé luxusní kabelky Burberry vidět u dívek z punk, rock, scene dalších alternativních komunit.

Co však není vyřešeno je, jestli taková společnost jako Burberry je za takový vývoj ráda, nebo nikoliv. Jisté je, že Burberry rozhodně chce své luxusní kabelky a další luxusní zboží prodávat vyšší klientele o čem také svědčí jejich reklamní kampaně.

Vraťmě se teď, po seznámení se značkou k dnešní luxusní kabelce. Jmenuje se Buffalo Tote a je vyrobená z velmi světle šedé kůže. Tato kabelka na první pohled rozhodně nevypadá jako klasické produkty Burberry, ale myslím, že je skutečně velmi hezká. Jestli už tedy začínáte mít dost všech těch barev, které s sebou do módy přináší jaro a léto a už teď se těšíte na podzimní počasí, tmavé večery a ulice plné listí, pak Vám jistě bude dobrou společnicí. Pochází z podzmní kolekce kabelek Burberry a k sehnání by měla být za 1095$.

No comments:

Post a Comment