Thursday, June 23, 2011

Bílá luxusní kabelka od Nina Ricci



Článek o této kabelce začnu stejně jako mnoho předchozích a je to určitě škoda. Tato luxusní kabelka je od Nina Ricci, značky, kterou u nás stále příliš mnoho lidí nezná. Ono vlastně povědomí o luxusních značkách obecně je u nás velice nízké a opravdu zdaleka nejde jenom o luxusní kabelky a vlastně ani ne jenom o módu. Prostě tady máme "svobodu" jenom dvacet let a navíc patříme mezi rozvinutými státy k těm spíše slabším z ekonomického hlediska, což tomu samozřejmě moc nepomáhá. Mezi tyto "neznámé" značky, které však v zahraničí známé jsou, patří i značka Nina Ricci. Tedy nelze říct, že by to byla značka u nás úplně neznámá, patrně však od této značky spíše budete znát parfémy, které se u nás prodávají.

Nina Ricci byla francouzská módní návrhářka italského původu. Narodila s v Turíně roku 1883 Maria Nielli, brzo se jí začalo přezdívat Nina. Ještě jako teenager se Nina zamilovala, když se učila na švadlenu. Poté se provdala za italského šperkaře a skladatele Luigi Ricci a získala tak příjmení Ricci. Jméno luxusní značky tak bylo na světě. Svou vlastní oděvní firmu však založila až za mnoho let, v roce 1932, tedy v době, kdy už jí bylo 49 let.

Značka prakticky od počátku zaznamenávala prudký růst, který pokračuje dál dodnes. Jako mnoho ostatních oděvních značek, i Nina Ricci velmi rozšířila svou oblast činnosti a tak již dávno nevyrábí jenom šaty, ale také právě třeba luxusní kabelky, nebo parfémy.

Luxusní kabelka Nina Ricci, kterou pro Vás mám dnes je skvělý příklad moderní luxusní kabelky, která je ideální na časté používání, protože je krásná i praktická zároveň. To je právě kombinace, po které touží asi naprostá většina žen. Tato kabelka je z kolekce na rok 2011, bohužel se mi zatím nepodařilo nalézt cenu tohoto skvostného kousku.

No comments:

Post a Comment