Tuesday, November 16, 2010

Louis Vuitton

Louis Vuitton Mallatier, obecně známý také jako Luis Vuitton neto také prostě LV je francouzská módní společnost založená v roce 1854. Tato značka je velmi známá svým monogramem LV podle kterého poznáte její produkty. Vyrábí poměrně širokou škálu produktý jako jsou sluneční brýle, boty, hodinky, šperky, různé kožené zboří a v neposlední řadě také samozřejmě dámské luxusní kabelky.

Louis Vuitton se narodil v roce 1821 v departmentu Jura ve Francii. V roce 1835 se přestěhoval do Paříže. Cesta do Paříže z jeho rodného města byla dlouhá 400 kilometrů a Louis Vuitton ji absolvoval pěšky, když po cestě musel vystřídat řadu zaměstnání, aby se do Paříže vůbec dostal. V Paříži se stal učněm ve výrobě zavazadel. Později si v této oblasti vybudoval tak dobré jméno, že stal výrobcem zavazadel manželky Napoleona III. V této době se naučil výrabět skutečně luxusní zavazadla, začal s vlastním designem a v roce 1854 založil společnost. Jeho design byl tak populární, že ho kopírovali i ostaní výrobci. V roce 1885 otevírá společnost první obchod v Londýně. Po smrti Louis Vuittona převzal společnost jeho syn a udělal z ní světovou společnost. V této době firma začala používat monogram LV. V roce 1913 společnost otevřela budovu na Champs-Elysees, což byl v té době největší obchod se zavazadly na světě. Obchody byly taky otevřeny v Buenos Aires, Alexandrii, Washingtonu, New Yorku nebo v Bombaji. V průběhu druhé světové války společnost a rodina Vuitton kolaborovala s nacisty, podporovala loutkovou vládu a vydělávala na tom velké peníze.
V období po druhé světové válce začala společnost široce používat kůži, prakticky ve všech produktech. V roce 1978 společnost otevírá obchody v Japonsku, v roce 1983 v Taiwanu a v roce 1984 v Jižní Korei.
V roce 1987 se spoečnost spojila s Moet at Chandon and Hennessy, která vyráběla koňak a šampaňské a vznikla tak LVMH, konglomerát zaměřený na luxusní zboží a tržby vzrostli za rok o 50%. Od té doby LV vyrábí i pera, oblečení pro muže i ženy nebo dokonce vydává knihy nebo dokonce turistické průvodce. Společnost také spolupracovala s Marcem Jacobsem, otevřela obchodu v Rusku, Indii, Mexiku a Johannesburgu. V roce 2010 otevřel Luis Vuitton obchod v Londýně, který označil jako jejich nejluxusnější obchod.

V reklamních kampaních Luis Vuitton se objevují ty největší světové superhvězdy jako Madonna, Catherine Deneuve nebo Jennifer Lopez.

Společnost po většinu dvacátého století i v současnosti bojuje s velkým množstvím padělků, valná většiná produktů se značkou LV, které se pohybují v běžné populaci jsou padělky. Ve firmě pracuje asi 60 na plný úvazek, kteří se věnují pouze boji proti padělkům.

No comments:

Post a Comment