Wednesday, June 29, 2011

Luxusní kabelka Gucci bez loga?


Pokud je Gucci vaše oblíbená značka, pak jistě víte, že tato značka se za svoje logo skutečně nestydí a používá ho na svých produktech skutečně ve velké míře a rozhodně se nejedná o nějaká malá titěrná loga, ale o skutečně velké písmena zaujímající velmi výrazné pozice. To samozřejmě platí i o kabelkách a taškách Gucci a právě kabelky s velkým logem Gucci jsou jakousi ikonou této značky. Proto je skutečně osvěžující, když tato značka vytvoří něco, co se tomuto zaběhnutému trendu alespoň trochu vymyká, jako třeba luxusní taška, kterou pro Vás mám dnes.
Myslím, že této kabelce to skutečně jenom prospělo a bez loga vypadá skutečně velmi šik a klasicky. I když kabelky s velkým logem mají v určitých situacích jistě také své místo a kouzlo, pro každodenní nošení bych si zvolila přesně tuto kabelku, protože pro mě má tato kabelka všechno co by měla "všední" kabelka mít. Navíc jistě potěší i cena, která je na značku Gucci velmi příznivých 960$. No nekupte to, když je tak levné!

Tuesday, June 28, 2011

Ručně barvená luxusní kabelka Gucci


Cože, Gucci teď vyrábí slaměné kabelky? Jsem si jistý, že mnoho z Vás to po pohledu na tento obrázek napadlo. No naštěstí je všechno trošku jinak, tato luxusní taška není vyrobená z žádné slámy, ani ničeho podobného, ale z kůže. No je to skutečně velmi zvláštní, protože se hned nabízí jedna otázka. Jak jistě víte, luxusní tašky od Gucci jsou velmi drahé, tato stojí skoro 6 tisíc $!! Nevím kdo dá šest tisíc dolarů za tašku, která je sice hezká, ale vypadá jako vyrobená ze slámy. Já tedy rozhodně ne.
To ale nic nemění na tom, že je tato taška skutečně krásná a je na první i další pohledy vidět, že se jedná o velmi dobře provedenou ruční práci od A do Z. Léto a jeho atmosféra z této kabely přímo křičí a tak jediným problémem zůstává šílená cena.

Monday, June 27, 2011

Elegance s vůní dřeva od Milly Straw



Milly Straw je poměrně nová značka luxusních kabelek a u nás asi bude ještě velmi dlouho neznámá, jestli vůbec se u nás někdy produkty této značky budou prodávat. I přesto je to ale značka, která určitě stojí za pozornost.
Když tato značka prezentovala svoje první kabelky v kolekci na letošní jaro, musím říct, že se mě tyto kabelky moc nelíbily. Vlastně se dá říct, že se mě nelíbily vůbec, protože prostě působily velmi upjatě a dá se říct, že až skoro snobsky. I kabelka, kterou pro Vás mám dnes tak trochu působí, ale přesto se mi líbí, protože je poměrně hodně netradiční a to je něco, co čas od času u kabelek opravdu vyhledávám. Na této kabelce můžete vidět poměrně výrazné prvky jak je držadlo, pro dámskou kabelku vyrobené z poměrně netradičního materiálu, jakým je leštěné dřevo, to je něco, co se skutečně nevidí každý den. chápu, že ne každé se toto bude líbit, ale jistě se jedná o styl, který nikdy nebude mít obrovské množství fanoušků, ale spíše menší množství těch, které na tyto kabelky nedají dopustit.
Další velice příznivou věcí na této kabelce je pak její cena, která je rovněž luxusní, ale v tom dobrém smyslu tohoto slova, na netu totiž seženete tento kousek už za 375$, to není špatné co? Jméno této kabelky je Milly Straw frame bag.

Saturday, June 25, 2011

Luxusní psaníčko od Kate Spade



Kate Spade se narodila v roce 1962 jako Katherine Noel Brosnahan a je spoluzakladatelkou stejnojmenné luxusní módní značky.Narodila se v Missouri a maturovala na dívčí škole. Potom vystudovala žurnalistiku na univerzitě v Arizoně.
Potom pracovala na Manhattanu v obchodě s oblečení Mademoiselle, kde se setkala se svým manželem Andy Spadem.
Při práci v Mademoiselle si Kate všimla toho, že na trhu chybí skutečně stylové kabelky a tak se rozhodla vytvořit svoje vlastní luxusní kabelky. S touto myšlenkou začala prohledávat místní bleší trhy, kde se nechala inspirovat a vytvořila řadu kabelek klasických materiálů, tvarů a barev.

V roce 1993 Kate Spade a Joel Franklin založili v New Yorku společnost Kate Spade Handbags, tedy Kate Spades kabelky, což znamená, že už od počátku se tato firma specializovala právě na kabelky. Tak jako u ostatních módních značek, i Kate Spade se časem zaměřila i na řadu dalších produktů, jako jsou sluneční brýle, boty, nebo třeba parfémy.

Kate Spade je návrhářka, která za svou zatím stále poměrně krátkou kariéru měla obrovské úspěchy, její luxusní kabelky se prodávají po mnoha státech, získala také řadu ocenění. Stala se však i terčem kritiky, protože některé její kabelky jsou tak jednoduché, že je velmi lehké vytvářet jejich padělky.

Dnešní kousek je krásné malé psaníčko.Jestliže se chystáte na nějakou večerní plážovou party, pak budete jenom těžko hledat lepší kabelku než je toto luxusní psaníčko Kate Spade. Dokonce i cena této kabelky je velice příznivá, na internetu ji seženete už za méně než 330$.

Friday, June 24, 2011

Luxusní kabelka s hadím vzorem od Gucci



Přírodní vzory a obzvláště ty hadí vzory jsou letos velmi žádané, ostatně není tomu tak dlouho, co jsme tu měli luxusní kabelku od Valentina se vzorem krajty. Dnes tu máme další luxusní kabelku. která s tímto vzorem pracuje. Buďto se krajty přemnožily, nebo jde skutečně o tak trendy vzor. No to je vlastně jedno, protože tyto kabelky vypadají skutečně velmi dobře a je jisté, že i přes svou cenu se budou velmi dobře prodávat. Tentokrát jde o luxusní kabelku od Gucci. Tedy jak můžete vidět na obrázku, Gucci nabízí hned dva velmi podobné kousky, které se ale diametrálně liší ve své velikosti. Velikost je právě to, co tyto dvě kabelky tolik odlišuje. Pokud tedy potřebujete kabelku na každodenní nošení, pak si jistě vyberete první model, pokud chcete něco jenom na večerní party, pak jistě využijete možnost číslo dvě.
Pokud tedy toužíte obléci se do hadí kůže, pak si připravte 2400$ za tu menší a 4700$ za ten větší kousek od Gucci.

Thursday, June 23, 2011

Bílá luxusní kabelka od Nina Ricci



Článek o této kabelce začnu stejně jako mnoho předchozích a je to určitě škoda. Tato luxusní kabelka je od Nina Ricci, značky, kterou u nás stále příliš mnoho lidí nezná. Ono vlastně povědomí o luxusních značkách obecně je u nás velice nízké a opravdu zdaleka nejde jenom o luxusní kabelky a vlastně ani ne jenom o módu. Prostě tady máme "svobodu" jenom dvacet let a navíc patříme mezi rozvinutými státy k těm spíše slabším z ekonomického hlediska, což tomu samozřejmě moc nepomáhá. Mezi tyto "neznámé" značky, které však v zahraničí známé jsou, patří i značka Nina Ricci. Tedy nelze říct, že by to byla značka u nás úplně neznámá, patrně však od této značky spíše budete znát parfémy, které se u nás prodávají.

Nina Ricci byla francouzská módní návrhářka italského původu. Narodila s v Turíně roku 1883 Maria Nielli, brzo se jí začalo přezdívat Nina. Ještě jako teenager se Nina zamilovala, když se učila na švadlenu. Poté se provdala za italského šperkaře a skladatele Luigi Ricci a získala tak příjmení Ricci. Jméno luxusní značky tak bylo na světě. Svou vlastní oděvní firmu však založila až za mnoho let, v roce 1932, tedy v době, kdy už jí bylo 49 let.

Značka prakticky od počátku zaznamenávala prudký růst, který pokračuje dál dodnes. Jako mnoho ostatních oděvních značek, i Nina Ricci velmi rozšířila svou oblast činnosti a tak již dávno nevyrábí jenom šaty, ale také právě třeba luxusní kabelky, nebo parfémy.

Luxusní kabelka Nina Ricci, kterou pro Vás mám dnes je skvělý příklad moderní luxusní kabelky, která je ideální na časté používání, protože je krásná i praktická zároveň. To je právě kombinace, po které touží asi naprostá většina žen. Tato kabelka je z kolekce na rok 2011, bohužel se mi zatím nepodařilo nalézt cenu tohoto skvostného kousku.

Wednesday, June 22, 2011

Červený luxus od Yves Saint Laurent



Na internetu se nám už začínají objevovat luxusní kabelky na rok 2012 a to samozřejmě včetně těch nejvýznamnějších značek, jako je například Yves Saint Laurent. Právě tato značka představila tento úžasný červený kousek. Se značkou Yves Saint Laurent nyní spolupracuje světoznámý návrhář Stefano Pilati, který pracuje na kolekci i pro rok 2012. Tato kabelka je právě určena pro rok 2012 a jmenuje se Chyc Cabas. To, že jde o kabelku od Yves Saint Laurent pozná každý na první pohled díky známému velkému Y, které je na kabelce na velmi výrazném místě nahoře uprostřed a je pro tuto značku tím asi nejvíce charakteristickým prvkem.
Tato kabelka nejenom že vypadá dobře, ale je i velmi prostorná. Kombinace bílé kůže, červené barvy a zlatých doplňků tvoří krásný celek, díky nimž tato luxusní kabelka působí přesně tak jak má, tedy vznešeně, ale přesto ne nadřazeně a naprosto elegatně a "Chyc" jako má už v samotném názvu.

Tuesday, June 14, 2011

Luxusní krajta od Valentino



Jaký je Váš vztah ke krajtám? Předpokládám, že na tuto otázku asi nebudou mít čtenářky tohoto webu příliš silný názor, protože se v našem prostředí přece jenom s krajtou člověk nesetkává každý den. S čím se můžete u nás setkat už častěji, i když ne zase tak o moc, jsou kabelky z kategorie luxusní. Valentino patří mezi výrobce drahých kabelek a tato mezi ně tedy opravdu patří. Pokud tedy máte ráda kabelky Valentino různé přírodní, v tomto případě hadí vzory, pak Vás možná tato luxusní kabelka zaujme.
Celý anglický název je Valentino Aphrodite Python a myslíím že se velmi povedla. Možná se Vám občas zdá, že všechny kabelky na tomto webu vychvaluji a je tomu skutečně tak. Existuje obrovské množství kabelek, které vznikají prakticky neustále, no obrovské množství těchto kabelek, i když jsou označovány za luxusní, dle mého názoru nestojí za nic. Proto vybírám prakticky jenom takové kabelky, které se mi libí a nebo mě nečím skutečně velice zaujmou.
Na luxusní kabelce od Valentina, kterou tady pro Vás mám dnes mě zaujalo to, že má všechno, co má pořádná kabelka mít. Tato kabelka je skutečně ženská, vypadá na první i na druhý pohled luxusně, je elegantní a co je velmi důležité, absolutně trendy.

Tato kabelka vychází z tvaru kabelky Aphrodite, kterou značka Valentino představila minulý rok, tato je ovšem poněkud menší. Má béžovou barvu a je vyrobena z kůže, velmi výrazný je pak na ní vzor kůže krajty - tato kabelka jde tak věrně ve stopách letošního trendu hadí kůže. Jediné co Vám tak patrně zabrání v koupi této krasavice je její cena, která je skutečně "luxusní" a to téměř 2900$.

Luxusní světle šedá kabelka Burberry



Burberry je v současné době jednou z nejvýznamějších značek na poli luxusní módy a platí to samozřejmě i o kabelkách. U nás se tato značka zatím příliš neprosadila, ale jak bud naše obyvatelstvo postupně bohatnout, určitě se také dočkáme většího zastoupení značky Burberry i u nás.
Značka Burberry pochází už z devatenáctého století a byla založena tehdy ještě pouze 21 let starým Thomasem Burberrym. Značka Burberry původně vůbec nevyráběla luxusní kabelky, ale soustředila na to, čemu se dnes říká "outdoor" oblečení. Tehdy samozřejmě vypadalo opravdu zcela jinak, žádný gore-tex a nic podobného. Také si můžete být jistí, že tehdejší outdoorové oblečení bylo na zcela jiné úrovni než dnes co se týče módní stránky věci. Dnešní outdoorové oblečení je jedním slovem odporné a lidé, kteří takové oblečení nosí na ulicích měst nebo dokonce večer do barů a dalších podniků by měli být veřejně lynčování. No vraťmě se raději k tématu :)

V roce 1870 už byla značka Burberry poměrně dobře stabilizovaná, pracovala s vodou odolnými materiály, které však dokázaly "dýchat", takže se v tomto oblečení cítil člověk na tehdejší poměry výborně. V roce 1891 otevřela značka obchod v Londýně, který stále existuje. Na začátku století Burberry oblékala takové osobnosti jako Roald Amundsen, první člověk, který se dostal na jižní pól.

V průběhu první světové války vyvinula tato oděvní firma velmi slavný nepromokavý kabát pro vojenské účely. Tento kabát však měl velké úspěchy i po válce mezi civilním obyvatelstvem. Nejslavnější čtvercový vzor Burberry, který je velmi slavný dodnes a je to největší ikona této značky byl poprvé použit ve dvacátých letech a byl využit jako podšívka v kabátech Burberry. Tento vzor můžeme i dnes vidět na luxusních kabelkách této značky.



Pro značku byly velmi důležité 70. roky, každý kdo se zajímá o populární kulturu, jistě ví, proč. V této době si značku Burberry oblíbili fotbaloví chuligáni a prakticky od té doby trvá její obliba mezi těmito kruhy, která se postupně z Británie rozšířila i po kontinentální Evropě. Je to velmi známá a často citovaná ukázka jevu, kdy si luxsní značku určenou pro ty nejvyšší vrstvy, oblíbí pracující třída. Proto můžeme i velmi drahé luxusní kabelky Burberry vidět u dívek z punk, rock, scene dalších alternativních komunit.

Co však není vyřešeno je, jestli taková společnost jako Burberry je za takový vývoj ráda, nebo nikoliv. Jisté je, že Burberry rozhodně chce své luxusní kabelky a další luxusní zboží prodávat vyšší klientele o čem také svědčí jejich reklamní kampaně.

Vraťmě se teď, po seznámení se značkou k dnešní luxusní kabelce. Jmenuje se Buffalo Tote a je vyrobená z velmi světle šedé kůže. Tato kabelka na první pohled rozhodně nevypadá jako klasické produkty Burberry, ale myslím, že je skutečně velmi hezká. Jestli už tedy začínáte mít dost všech těch barev, které s sebou do módy přináší jaro a léto a už teď se těšíte na podzimní počasí, tmavé večery a ulice plné listí, pak Vám jistě bude dobrou společnicí. Pochází z podzmní kolekce kabelek Burberry a k sehnání by měla být za 1095$.

Sunday, June 12, 2011

Nová luxusní kabelka od Dolce & Gabbana dokazuje, že zebra je prostě in



Ještě nedávno jsme mohli vidět, jak se do módy po hodně dlouhé době vrátil leopardí vzor. No na leopardí vzor můžete už nyní zapomenout. Můžete si být více než jistá, že v nejbližší době so bude čím dál tím více setkávat s něčím úplně jiným a tím je vzor zebra. Internet se tímto vzorem na módních webech začíná skutečně hemžit a ne jinak tomu je u módních luxusních kabelek. Jednou ze značek, která si tento trend na poli kabelek uvědomila, je luxusní módní značka Dolce & Gabbana (psaní znaku "&" mě občas činí skutečně obří potíže, to je také jeden z důvodů, proč jinak tuto skutečně skvělou značku občas od srdce nenávidím).
Na obrázku můžete vidět kabelku z řady Dolce & Gabbana Miss Sicily Satchels a dle mého názoru je to skutečná nádhera. Myslím si, že určitý problém v tom však přece jenom je. Stejně jako některé další zvířecí vzory, i zebra patří mezi ty, které mají občas jakousi příchuť levnoty. Nevím jestli je to jenom můj pocit, ale věřím, že nejsem jediná, na koho tento vzor tak působí. Právě to je také jeden z těch důvodů, kvůli kterým bych o koupi této luxusní kabelky asi poněkud váhala, i přesto, že se mě skutečně moc líbí.

Friday, June 10, 2011

Luxusní kabelka Alexander McQueen - samozřejmě s lebkou



Může aLexander McQueen udělat luxusní kabelky bez své pověstné lebky? Je to asi skutečně nemožné a tak tu máme další celice zajímavý přitažlivý kousek, na kterém lebka samozřejmě nemůže chybět.Nejenom kabelky alexander McQueen, ale prakticky všechno co tato značka nabízí bývá skutečně velmi drahé. Jenomže, alespoň u této značky je to naprosto v pořádku, protože jejich produkty jsou něco skutečně výjimečného. No řekněte sami, když se podíváte na tuto kabelku, vidělo jste někdy něco takového? Ja jsem se s ničím podobným u nás ani ve světě nikdy nesetkala a právě to značku Alexander McQueen odlišuje od všech ostatních co vyrábějí luxusní kabelky. Obzvláště tyto malé kabelky od Alexander McQueen jsou něco velmi výjimečného. Musíme si uvědomit, že návrhář pracuje na velmi malém prostoru a všechno je velmi omezené, přesto dokáže Alexander McQueen vytvářet tak zajímavá díla, jako je právě tento kousek. Alexander je skutečně extrémně kreativní člověk, který se nebojí realitovat žádný ze svých i velmi šílených nápadů a tak vznikají právě takovéto luxusní kabelky.
O cenách Alexander McQueen už jsme se zmínili a je to problém i v tomto případě. Tato kabelka totiž stojí témeř 3300$ což by za takovou kabelku dala u nás asi jenom skutečně velmi movitá fanynka této značky.

Thursday, June 9, 2011

Zelená luxusní kabelka Mulberry


V poslední době jsem Vám na tomto webu představila několik značek luxusních kabelek, které u nás nejsou příliš známé a dnes v tomto trendu budeme pokračovat s jednou kabelkou značky Mulberry.
Mulberry je značka, která byla založena v roce 1971 v anglickém Somersetu. Mulberry je značně unikátní značka, protože na jejích modelech můžete vidět, že jde vlastně o spojení dvou světů. Mulberry se od začátku s velkým úspěchem snaží o spojení stylovosti města s uměním a kvalitou venkova. Díky tomu jsou jejich luxusní kabelky takové jaké jsou, tedy stylově velice zajímavé a kvalitní.

Právě spojení těchto dvou věcí můžete vidět na kabelce jménem Alexa, zářivě zelené barvy. Je mnoho barevných tónů, které se k této kabelce hodí a naštěstí se hojně nacházejí v mém šatníku, doufám proto, že se mi i brzo podaří zařadit tuto kabelku do mé sbírky. I když s cenou přes 1200$ to bude možná trošku problém :)

Wednesday, June 8, 2011

Luxusní kabelka od Diane von Furstenberg



Značka luxusních kabelek Diane von Furstenberg u nás není příliš známá a to je myslím si veliká škoda, protože právě Diane von Furstenberg je značkou, která má co nabídnout milovnicícm luxusních kabelek po celém světě. Tot je asi nejhezčí kousek, který jsem od této značky kdy viděla. Jsem velmi vybíravá, obzvláště co se týče kabelek a proto když jsem dnes prohlížela některé weby, na kterých jsou luxusní kabelky, nemohla jsem se vůbec rozhodnout, o kterém kousku dnes budu psát. No to se velmi rychle změnilo, potom co jsem narazila na tuto kabelku od Diane von Furstenberg, která je skutečně jedinečná a naádherná. Na této kabelce můžete pozorovat velmi mnoho různých stylů a vlivů, které však k sobě krásně pasují a tvoří hezký, nápaditý, různorodý, ale přesto dokonale kompaktní celek. Takových kabelek není moc a to ani v luxusním sektoru, proto je nutné si takových kousků velmi vážit.
To co je však na této kabelce asi nejlepší je to, že má na luxusní kabelku velmi zajímavou cenu. I když to není ten úplně nejnovější model, tak si myslím, že přesto stojí za to. Pokud se tedy rozhodnete pro nákup této kabelky, budete potřebovat z vaší kapsy vytáhnout částku pouhých 212 amerických dolarů, což je skutečně za pusu.

Monday, June 6, 2011

Luxusní "kabelka na jablko"



Luxusní kabelky Hermes jsou skutečný pojem a za dobu své existence si značka Hermes vydobyla skutečně prakticky dnes již neotřesitelnou pozici. Tato značka je velmi zajímavá v tom, že jejich produkty jsou vždy na té absolutně nejvyšší možné úrovni jak designově, tak co se týká kvality. Jenže Hermes je značka, která bere skutečně všechno vážně, ale ne zase až tak docela. Dělají velmi zajímavé luxusní kabelky, jednou za čas ale přijdou s vtípkem, který dotáhnou až do konce. Právě kabelka, kterou můžete vidět na tomto obrázku mezi takové "fórky" patří. Jedná se o speciální luxusní tašku, určenou na JEDNO jablko! No pokud znáte historii kabelek, pak jistě víte, že právě jídlo bylo tím, co se v historii v kabelkách často nosilo, takže je to určitým způsobem pouze návrat ke kořenům. Uvnitř je tato kabelka vybavená kovovým povrchem proti ušpinění, navíc ještě na popruhu najdete malé pouzdro s nožíkem, díky kterému si můžete jablko nakrájet. Hermes prostě myslí na všechno. Cena za tuto legraci je necelých 400$.

Thursday, June 2, 2011

Luxusní kabelka Mondrian s prvky Lego

Pokaždé když si myslím, že znám už snad všechny luxusní značky kabelek, objeví se nějaká nová, o které jsem v životě neslyšela. Mezi tyto patří také značka Mondrian. Piet Mondrian byl holandský malíř, který po první světové válce proslul svými malbami, které byly plné pravoúhlých barevných prvků. Právě pracemi tohoto malíře jsou inspirovány i luxusní kabelky, které nesou toto jméno. Nebylo to ale zdaleka poprvé, kdy se někdo pracemi tohoto malíře inspiroval v módě. Už v kolekci z roku 1965 použil Yves Saint Laurent jeho práce na své kolekci šatů.

Tato luxusní kabelka je kombinací právě práce Piet Mondriana a lega. Mondrian často pracoval právě s barevnými bloky, čtverci a obdélníky, které skutečně připomínají některé části ze stavebnice lego. Myslím, že taková kombinace u kabelky je skutečně velmi odvážný a bláznivý nápad. Musím se přiznat, že i když mi tato kabelka přijde zajímavá a také docela hezká, asi bych si ji nikdy nekoupila, protože mi připadá přece jenom až trocho moc šílená. Možná kdyby její cena nebyla více než 1200$ tak bych o ní uvažovala, ale přece jenom znám mnohem hezčí luxusní kabelky, které bych si za tuto cenu pořídila.